Завил си се под одеялото като мече и така си се омотал, че излизането от леглото е мисия невъзможна. Под завивката е топличко, уютно и мекичко и няма нищо друго, което ти се прави през ноември. Дозавиваш се, прибираш милиметъра от крачето, който се подава и сладичко примляскваш, готов за още сън… И тогава, о да, тогава…

 ДРРРРРРЪЪЪЪЪЪЪНННННННН! 

Алармата звъни и осъзнаваш, че краят на престоя в царството на сънищата е настъпил…

Познато ли ви е това противно чувство? Аз го изживявам всеки ден в 6:30 и днес реших да споделя малко повече за моята сутрешна рутина, която започва след 10 минутен snooze, разбира се. Ако очаквате 5 стъпки на миене на лице и full-on glam ще ви разочаровам. Тази сутрешна рутина е за онези от вас, които жестоко си мечтаят да имат времето сутрин за всички разкрасителни процедури, но жестоката действителност бързо ги сваля на земята.

Сутрин разполагам с 45 мин. до час. Това е моето време за събуждане и привеждане във вид, приличен за външния свят. Излизам стриктно в 7:30, за да изпреваря задръстването и да се возя в приятно празен рейс, без излишен аромат. 😊  

След като се изровя изпод завивката, влизам в банята. Взимам 5 минутен душ (понякога е екстремно миене на коса и да, възможно е да си толкова бърз  ). Следва миене на зъби – използвам мека четка за чувствителен емайл и паста с флуор по същата причина. Sensodyne са ми фаворит.

След зъбите следва най-дългата част от сутринта ми – изборът на outfit of the day. В зависимост от това кой близнак се е събудил в мен, това може да трае между 2 и 15 минути. Времето, в което се мотая и избирам дрехи е пряко свързано и с това колко време ще имам за гримиране и разкрасяване. По бърза сметка съм изразходвала около 20 минути +/- 5 докато стигна фаза грим. Това ми оставя около 15 до макс 25 минути да се нацапотя .

Горд притежател съм на цели 2 крема за лице, и двата на Clarins. Единият е за фините линии. Отлагах го много дълго време, но се принудих да го закупя гледайки браздата, оформяща се на челото от много хахо-хихи. Другият e хидратиращ и отново по принуда след като започнах да се беля от студа. И от двата съм много доволна. Не знам дали ме подмладяват, но пък кожата на лицето ми ги попива чудесно и не седят мазно.

Та мацвам едно кремче, по избор, и се местя към фон дю тен. Използвам Lingerie de Peau на Guerlain и не го сменям за нищо на света. Разказвала съм за него в пост на английски тук, но набързо да разкажа и в този пост: супер лек, прилично покривен, но не прекалено, разнася се лесно и придава свеж вид на кожата. Има и слънцезащитен фактор. Какво повече му трябва на човек? 🙂 Нанасям с beautyblender, който ползвам от съвсем скоро, тъй като не знаех, че трябва да се мокри и го мислех за глупава инвестиция. Наскоро попаднах на YouTube beauty гуру, което ми съобщи, че чудото се мокрело преди употреба! Вече знам защо го хвалят толкова . Мажа с блендера и после слагам финишираща пудра от NYX.

Последната задължителна стъпка са веждите, които оформям с четка и Dip Brow Pomade, и двете на Anastasia Beverly Hills. Продукта им за вежди наистина е топ!

Ако имам време творя и по очите . Тук е момента да спомена, че от скоро съм с мигли косъм по косъм, което определено ми спестява време, ако ме мързи. Но и без тях гримирах очите си супер семпло – cat eye и спирала и съм good to go. Ако пък имам екстра екстра време експериментирам с палитрите, които не спирам да купувам и да трупам в шкафа като виден Плюшкин .

Някъде между тези действия сбутвам и едно кафе и се изстрелвам към автобуса. Това е то – моята бърза сутрешна рутина, опростена максимално и отговаряща на лимитираното време пред огледалото вкъщи.

 • image title

  Clarins Multi Active Day

 • image title

  Clarins Hydra-Essentiel Cooling Gel

 • image title

  Urban Decay Razor Sharp Eyeliner

 • image title

  Guerlain Lingerie de Peau

 • image title

  Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade

 • image title

  Urban Decay Perversion Mascara

 • image title

  NYX Studio Finishing Powder


Ето и списък на продуктите, които използвам – всичко може да се открие в големите козметични магазини, освен продукта за вежди. За него оставям линк към моят предпочитан сайт за поръчка :):

 Clarins Multi Active Day
 Clarins Hydra-Essentiel Cooling Gel – Normal to Combination Skin
 Guerlain Lingerie de Peau
 NYX Studio Finishing Powder
 Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade 
 Urban Decay Perversion Mascara
 Urban Decay Razor Sharp Eyeliner

 


Вие как се борите с часовника сутрин? Остава ли време за протяжно разкрасяване или и вие като мен имате любими продукти, които спасяват положението? 

Толкоз за сега от мен – желая ви усмивки и повече свободно време! 

Целувки,

aboyanova